Home Contact Sitemap

Din leverantör av naturlig värme

OM FÖRETAGET

Kort historik om Ved & Solteknik AB ( VedSol AB ) har anor sedan 1909, då företagets huvudversamhet var svets- och plåtslageriarbeten. Under alla år har företaget svarat för svets- och reparationsarbeten vid olika stålverk.
Under 1980-talet monterade Vedsol ett stort antal solvärmeanläggningar till hotell på Kanarieöarna. VedSol är ett av de ledande företagen i Sverige vad gäller utveckling av värmepannor för biobränslen.
Ved & Solteknik AB har under de senaste 15 åren samarbetat med två av de ledande pannfabrikerna i Europa för att tillsammans med dem utveckla ”spetsprodukter” för den Nordiska marknaden.
Vedsol AB tillverkar ofta prototyper, medan våra samarbetspartner är ledande inom produktionsteknik och design. Samtliga våra vedpannor som finns från 25 – 90 kW är försedda med sugande fläkt med omvänd förbränning. Givetvis är alla vedpannor testade och godkända av Sveriges Provnings -och Forskningsinstitut ( SP ), med värden som med råge klarar framtidens miljökrav.
Våra pellets- flis- och spannmålspannor, Combifire och Triplomat N finns från 20 – 580 kW och är godkända av SAQ. Combifire är avsedd för villor, medan Triplomat N passar till större fastigheter.
Samtliga P-märkta pelletsbrännare för villor är testade hos Sveriges Provningsinstitut ( SP ) mot vår Combifire.
    Den brännare vi valt att marknadsföra tillsammans med våra pannor är:
  • Pelletsbrännaren IWABO Villa-S, som tillverkas av Naturenergi i Kilafors.
  • Naturenergi har 40 års erfarenhet av uppvärmning med biobränsle ( flis och pellets ).
VedSol ställer ut på mässor, marknader (här Rättviks marknad) samt hos installatörer för visning av våra produkter. Om du har tillfälle så passa på och gör ett besök i vår buss. I bussen kan du se våra pannor/system i drift.